Contact

BS De Bijenkorf

Koning Albertstraat 45

9200 Dendermonde

tel: 052/21.40.40

fax: 052/20.23.48

e-mail secretariaat:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

e-mail directie:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Login Form

Onderwijs is voor ons niet enkel het dagelijkse lesgeven en overdragen van kennis, het is eveneens de vergelijking maken tussen wat wij bieden als school en de noden van de hedendaagse maatschappij.

We streven er naar onderwijs van optimale kwaliteit te bieden aan elke leerling die aan ons wordt toevertrouwd. We vragen ons voortdurend af hoe we dit moeten realiseren; studiedagen en “clinics” belichten regelmatig elk facet van het “school houden”. Hierdoor bewaken we continu de kwaliteit van de leerprocessen. We zijn en we voelen een gewortelde verantwoordelijkheid voor het onderwijs dat we verstrekken en voor de onderwijskundige kwaliteit die we vooropstellen. We zijn heel intens bezig met onze opdracht, met onze leerlingen !

Dit werk kent nooit een eindpunt, integendeel, elke les, elke dag, elk schooljaar impliceert nieuwe uitdagingen; werken met mensen en “mensjes” is beslist geen rechtlijnige, vastgelegde wetenschap. Het is altijd weer opnieuw aanvoelen, analyseren, beoordelen, voorzichtig proberen, stimuleren…. Wie zegde het ook weer: “ …een kind is geen vat dat moet gevuld worden, het is een vuur dat je moet aanwakkeren….” Dit zegt precies waar wij voor gaan.

De pedagogische zuilen van het Gemeenschapsonderwijs hebben niet zomaar de slogan “Elk kind is een VIP” in hun blazoen. Kinderen moeten de kans krijgen uit te groeien tot sterke volwassenen met een pluralistische kijk op hun omgeving. Dit betekent dat ook talenten en sociale vaardigheden een belangrijke plaats innemen in ons opvoedingsbeleid. We willen beslist een school zijn met respect voor eigen en voor andere culturen, met ruime aandacht voor creativiteit, cultuurbeleving, lichamelijke opvoeding en sport, kortom waar kinderen zich thuis voelen.

Als kinderen grààg naar school gaan, dan gaat leren als het ware vanzelf !

Laten we daar sàmen voor zorgen.

Van harte welkom in onze school!

foto onze schoolvisie