Contact

BS De Bijenkorf

Koning Albertstraat 45

9200 Dendermonde

tel: 052/21.40.40

fax: 052/20.23.48

e-mail secretariaat:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

e-mail directie:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Login Form

Bouwen aan het wonder dat kind heet

Daar zorgen WIJ elke dag voor

Verwondering is wat ons voortstuwt waardoor we talenten willen ontwikkelen, grenzen verleggen en uiteindelijk geluk vinden in wat we doen. (Caroline Pauwels)

Vanuit de visie van het GO! ‘Samen leren Samen leven’ willen we inzetten op vaardigheden die essentieel zijn voor de maatschappij van de toekomst. We dromen van een brede open school waarbij de school de wereld instapt en de wereld de school betreedt. We willen van onze school een levende gemeenschap maken waarin gepersonaliseerd ‘samen leren’ kan plaatsvinden.  Wij zijn ervan overtuigd dat kinderen pas tot leren kunnen komen wanneer ze zich goed in hun vel voelen. Daarom staat ‘welbevinden’ centraal in onze schoolwerking. Door in onze school een warme en veilige leeromgeving te creëren en door aandacht te besteden aan sociale vaardigheden, krijgen kinderen kansen om te groeien in hun competenties.  Wij leggen bij het verwerven van leerinhouden de lat op maat van elk kind en dit in een contextrijke leeromgeving. 

 In de lagere school zijn klassen (korven) ingericht als verbindende en flexibele ruimtes  waar we met miniteams co-teachen. Er zijn plusleerkrachten die systematisch en als gelijkwaardige partners samenwerken binnen elk co-team.  Door te differentiëren in 3 of 4 sporen kunnen we  meer en beter tegemoet komen aan de diverse noden van kinderen binnen eenzelfde korf.  De innovatieve leeromgevingen zijn ruim voorzien van ICT middelen: smartbord, laptops, tablets. We vinden het belangrijk dat kinderen komen tot zelfstandig werk, keuzes leren maken, leren plannen en organiseren en zichzelf leren evalueren.

Voor onze kleuters wordt momenteel een volledig nieuwe infrastructuur gebouwd, een school gericht op het onderwijs van de 21ste eeuw: een rijke leeromgeving met optimale ontplooiingskansen voor elk kind: Hierdoor  zal ook het kleuterteam, heel binnenkort, optimaal kunnen inzetten op co-teaching in de klaspraktijk. We kiezen voor twee leefeenheden op maat van het leerplan: jongste/oudste kleuters,  een open en ruim aanbod van hoeken per leefeenheid.Om kinderen optimaal te kunnen begeleiden wordt ingezet op maximale differentiatie en minimale klassikale instructiemomenten in kleine groepen.

foto onze schoolvisie